M/S EMELIE & M/S EMELIE II


TIDTABELLER / KARTA / BILJETTPRISER / FRÅGOR / FACEBOOK / INSTAGRAM / FARTYGSFAKTA

Upplev stockholm från sjön

Cityline med M/S Emelie & M/S EMELIE II är ett privat alternativ till kollektivtrafiken som går mellan Hammarby Sjöstad – Masthamnen (Viking Line) – Djurgården och Nybroplan. Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Stort soldäck erbjuder en vacker sightseeing tur från Stockholms vackraste sida, sjövägen.


Så tycker våra passagerare

”Suveränt att åka Emelie till och från Sjöstan. Vacker och avkopplande båttur som gör resandet till en trevlig utflykt. Man mår gott helt enkelt!”
9 mars 2015Ingela
”Bästa sättet att ta sig till och från jobbet. En lisa för själen”
5 augusti 2015 · Christina
”Alltid en glad crew”
16 maj 2014Merike

Biljetter

Information

Biljetter säljes ombord, vi tar VISA / MASTERCARD. Reducerat pris gäller 13-18 år samt ålderspensionärer. Barn under 13 år reser gratis i målsmans sällskap! Cykel är avgiftsfritt.


Enkelbiljetter

Vuxen: 65:-

ungdom/pensionär: 50:-

Biljetten gäller endast per resa och lämnas vid avstigning.


Dagsbiljetter

Vuxen: 105:-

ungdom/pensionär: 75:-

Res så mycket ni vill under en hel dag! Ingen begränsning.


Rabattkort

Vuxen: 500:-

ungdom/pensionär: 340:-

10 resor till rabatterat pris! Korten är opersonliga och kan användas av ett helt sällskap.Periodkort

870:-
580:- ungdom/pensionär

Periodkortet är opersonligt och gäller i 30 dagar från köptillfället. Kortet lönar sig om man åker mer än 17 resor under giltighetsperioden.


Förskolor, Skolor & Äldrevård

Ansvarig Personal: 65:-

Barn / Åldringar: 5:- / Person

Vi vill att alla ska ha möjlighet att resa med oss, därför erbjuder vi gruppresor i dessa omsorgsformer till kraftigt rabatterat pris. Förskolebarn, skolbarn och åldringar betalar i denna form endast 5kr/pers. Personalen som har ansvar för gruppen betalar dock ordinarie biljettpris.Vid frågor ring direkt till fartygen:
M/S Emelie 073-078 19 23 eller M/S Emelie II 073-442 44 54.
Välkomna!

Ruttkarta

Nybroplan

Nybroplan är mitt i Stockholm City, ett stenkast från Stockholms exklusivaste shopping och bästa caféer och restauranger. Härifrån har du nära till allt så som Gamla Stan med bl.a. Kungliga slottet som finns på promenadavstånd, likaså Skeppsholmen med bl.a. Moderna museet.


Djurgården

Allmänna Gränd på Djurgården är alldeles invid entrén till Gröna Lund. Härifrån är det gångavstånd till bl.a. Skansen, Abbamuseum, Vasamuseum, Spritmuseum, Vrak och Junibacken. För mer info om Djurgårdens alla sevärdheter besök visitdjurgarden.se


Masthamnen

Masthamnen är framförallt för de turister som besöker Stockholm med Viking Lines fartyg samt även de internationella kryssningsfartygen som sommartid ligger vid kajläge 167 längst ut på Stadsgårdskajen. För dessa turister innebär resan med Emelie en betydande genväg och tidsbesparing gentemot buss eller taxiresa genom hela stan. Dessutom till ett oslagbart pris!

Många kliver också av vid Masthamnen för att promenera vidare upp till restaurang Fåfängan.


Hammarby Sjöstad

Hammarby Sjöstad är internationellt känt som den ”hållbara staden”, stadsdelen planerades och började byggas som en del i en satsning för att få OS till Stockholm 2004. Något OS blev det som bekant inte men stadsdelen blev ändå internationellt känd för sin arkitektur och framförallt för sin miljöprofil.

Luma: Lumabryggan är närmaste brygga för gäster som bor på Park In hotell, Motell L eller Biz Apartment. Alldeles invid bryggan ligger Nya Carnegiebryggeriet, ett måste för alla riktiga ölälskare! Dessutom god mat. Andra restauranger som vi kan rekommendera är restaurang Göteborg.

Barnängen: På kajen invid Barnängsbryggan finner ni café Kajsas. Här kan ni sitta i solen och äta en glass och titta på båtarna som glider förbi i kanalen. Från Barnängen är det endast ett stenkast till allt som Södermalm erbjuder i form av nöje, resturanger och shopping.

Henriksdal: Vid Henriksdalsbryggan finns flera bra restauranger och barer att välja mellan. Sommartid när solen skiner badar detta läge i sol hela eftermiddagen och långt in på kvällen. Många bra uteserveringar. Vi rekommenderar Henricks, Pong henriksdal, restaurang sjöpiren, Sthlm tapas

Vanliga Frågor

Samarbetspartners