Pressrelease – 11.07.2019


Generationsskifte i Ressel Rederi ABDesirée Ressel von Schéele tar över vd-stolen på Ressel Rederi efter Ulla Ressel den 1 september. Beslutet är, enligt rederier, fattat som ett led i processen att lämna över ansvaret till nästa generation.

Desirée Ressel von Schéele kommer att ha ett helhetsansvar för verksamheten samt fokusera på frågor relaterat till organisationsutveckling och personal liksom externa kontakter inom branschen. Ulla Ressel kommer bli utsedd till styrelseordförande i Ressel Rederi. Desirée arbetar i dag som CFO för Ressel Rederi. Hon började sin karriär inom rederiet som däcksman på M/S EMELIE, utbildad som ekonomie kandidat från Lunds Universitet och är sedan år 2015 ekonomiansvarig i rederiet. Tidigare arbetsliverserfarenheter har varit hos Deloitte, Wrigley Scandinavia, J.Lindeberg och tretti.se i olika ekonomifunktioner.

”Ressel Rederi är en viktig aktör i hamn- och skärgårdstrafiken i Stockholm och Kalmarsund och jag ser verkligen fram emot möjligheten att sätta mig in i ledningsfrågor och vara med och utveckla Ressel Rederi” säger Desirée Ressel von Schéele. Desirée tillträder sin vd tjänst den 1 september 2019.

Ressel Rederi äger och driver nio fartyg i upphandlad-, samverkan- och i egen trafik. I vårt nätverk trafikerar vi godslinjerna 62 och 63 för Waxholmsbolaget, cykel- och personfärjorna i Sjöstaden för Staden, i egen regi Citylinjen Sjöstaden-Masthamnen-Djurgården-Nybroplan, sommartid cykel- och pendlarfärjan i Kalmarsund. Rederiet har 34 tillsvidareanställda och en årsomsättning på 35 miljoner kronor. Ressel Rederi AB ägs till 100% av Ressel Invest AB.

Med vänliga hälsningar

Jochum Ressel/VD Ressel Invest AB

Mobil 070 571 90 91


Desirée Ressel von Schéele
Foto: Ressel Rederi AB