M/S DESSI / Kalmarsundstrafiken


TIDTABELL / BILJETTPRISER / FRÅGOR / FACEBOOK / INSTAGRAM / FARTYGSFAKTA / BILDER


Trafikperiod 2022: 16 maj till 17 september

Bryggkarta

Vackraste vägen över Kalmarsund!

Kalmarsundstrafiken med cykel och pendlarfärjan m/s DESSI är ett enkelt och vackert sätt att resa mellan Kalmar och Öland. Med ett stort soldäck kan du uppleva och njuta maximalt av den vackra sjöresan som tar knappt halvtimman.

På båda sidor av sundet lägger DESSI till centralt med enbart några minuter till centrum och all dess utbud i form av restauranger, caféer, museer, buss- och järnvägsstationerna med mera.

För dig som cyklar är DESSI den enda länken mellan Kalmar och Öland, m/s DESSI har plats för 50 cyklar och du cyklar vidare direkt på Ölandsleden vid ankomst i Färjestaden.

Under våren och hösten är tidtabellen i första hand för pendlartrafik med ett uppehåll mitt på dagen under veckodagarna samt trafik på lördag och söndag.
Från juni till augusti har vi trafik alla dagar i veckan samt utsträckt längre på vissa kvällar för att Du ska kunna besöka och uppleva evenemang och händelser på båda sida sundet. Alla detaljer kring tidtabell hittar ni under Tidtabell

Resan går i farleden mellan fastlandet och Öland och är framme på andra sidan under 30 minuter.

Vanliga Frågor

Att göra...

Kalmar och Öland bjuder på otroligt många evenemang, shopping, utflyktsmål, världsarv och mycket mer som får din resa hit att skapa minnen för livet. Ett väldigt populärt sätt att uppleva Kalmar och Öland är per cykel, för att på ett naturnära och vackert sätt ta del av det karaktäristiska landskapet och möjlighet att besöka någon av de många guldkorn som finns på cykelavstånd från Kalmar och Färjestaden. Cykel hyr ni enkelt och sedan är det bara att rulla fram mellan de många utflyktsmålen. För tips och information besöka Kalmar turistcenter eller Ölands officiella besöksguide

Biljetter

Information

Ni köper biljetterna ombord på fartyget, vi tar endast VISA / MASTERCARD som betalningsmedel. Reducerat pris gäller ungdomar 13-19 år samt ålderspensionärer. Barn under 13 år reser alltid gratis i målsmans sällskap! Cykel medtages avgiftsfritt på eget ansvar.


Enkelbiljetter

Vuxen: 65:-

ungdom/pensionär: 45:-

Biljetten gäller endast per resa och lämnas vid avstigning.


Moped (i mån av plats och på egen risk): 65:-

Rabattkort 10 Resor

Vuxen: 425:-

ungdom/pensionär: 290:-

10 resor till rabatterat pris! Korten är opersonliga och kan användas av ett helt sällskap.


Rabattkort 17 Resor

Vuxen: 525:-

17 resor till rabatterat pris! Korten är opersonliga och kan användas av ett helt sällskap.Vid frågor ring direkt till fartyget på 073 – 442 44 55. Välkomna!